Φεβρουαρίου 1, 2011 — Λουκάς

“Πιο φυσικό θα ήταν η πΓΔΜ να ενωθεί με την Αλβανία παρά με την Ελλάδα”.

Αναλυτές και πρώην πολιτικοί θεωρούν ότι η πρόταση του Θαλή Μυλωνά, προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων που βρίσκεται στην Αθήνα, ο οποίος προτείνει να ενωθεί η πΓΔΜ με την Ελλάδα σε ένα κράτος, με δύο διαφορετικά κοινοβούλια, είναι μια μάταιη πρόταση αφού δεν υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθεί.

Μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει η πΓΔΜ να ενωθεί με την Αλβανία παρά με την Ελλάδα, αφού σε αυτήν ζουν Αλβανοί που αντιστοιχούν στο περίπου το 30% του πληθυσμού της.

Ο πρόεδρος της ‘Ιλλυρίδας’, Νεβζάτ Χαλίλι, δήλωσε ότι η Ελλάδα ποτέ, δεν κατείχε αυτήν την περιοχή και εξαιτίας μεγαλομανίας της, την απαιτεί, αυτή όμως ανήκει στην περιοχή των Αλβανών.«Αυτές είναι μεγαλομανείς ιδέες των Ελλήνων, είναι ανώμαλα πράγματα.

Όπως είναι γνωστό, οι Σκοπιανοί εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, έδωσαν στην χώρα τους με Συνταγματική πρόβλεψη το Ελληνικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και ονόμασαν τους εαυτούς του Μακεδόνες, πλην όμως η ονομασία τους αυτή δεν είναι νόμιμη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Διεθνή Κοινότητα, γιατί δεν έχουν κανένα ιστορικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό, γεωγραφικό και νομικό δικαίωμα.

As it is well known during W.W. II, Tito, under the guidance of Stalin, and in accordance with the communist parties of the east bloc and the clear expansionist aims of the Slavs to reach in the Mediterranean waters, named the southern part of Yugoslavia ‘Macedonia’, which until that time was called Vardaska, .This was confirmed by Edward R. Stettinius the U.S. Secretary of State, at that time, in his memorandum to the U.S. embassies in 1944 in which he stated that the State Department noted with particular concern the propaganda and the statements regarding an independent Macedonia coming from Bulgaria and Yugoslavia [Tito] which aimed to threaten Greek territories .The Government of the United States ,he stated, regarded the possibility of the creation of a Macedonian nation or country ,as unjustified demagoguery as it did not represent either a national or political reality ,but only aimed in reviving aggression against Greece.

ΑΠΟ :

1) ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940-41 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ

2) ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ., ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΟΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Εμείς οι εν ζωή βετεράνοι πολεμιστές , οι οικογένειες αυτών που έφυγαν και οι Έλληνες πατριωτες, που λάβαμε μέρος στους ιερούς αγώνες του έθνους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, από το όχι του 1940-41 στην Πίνδο και στη Βόρειο Ήπειρο, κατά των Ιταλών και των συμμάχων τους, στις μάχες των οχυρών της Μακεδονίας, τον Απρίλιο του 1941 κατά των Γερμανών, στην αντίσταση κατά της τριπλής κατοχής της χώρας μας, από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους το 1941-1944, στη μάχη της Κρήτης, στη μάχη του Γοργοπόταμου, στις μάχες της Μέσης Ανατολής, εναντίον των δυνάμεων του Άξονα, στις μάχες του Ελ Αλαμέϊν 1942, στις μάχες του Ρίμινι και του Ρουβίκωνα στην Ιταλία 1944, στις μάχες για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τους Γερμανούς και Ιταλούς1944, στις μάχες στον εναέριο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης, στις θάλασσες του Βορείου Ατλαντικού και της Μάγχης, στον αγώνα κατά της σλαβοκομμουνιστικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδος το 1946-1949, για την κατάλυση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, και την απόσπαση της Μακεδονίας μας, στη συμμετοχή μας στον πόλεμο του ΟΗΕ στην Κορέα, 1950-1953, στον αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου, από την Αγγλική αποικιοκρατία 1954/ 59, στον αγώνα κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, με τον Αττίλα, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974, και τέλος στους αγώνες για την αντιμετώπιση της σατανικής, ραδιούργου και συνωμοτικής διπλωματίας των πρώην συμμάχων μας, που επιδιώκουν σήμερα την παραχώρηση του Ελληνικού ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και κατ επέκταση της ιστορίας και των πολιτιστικών αγαθών μας στους Σκοπιανούς, παρ’ όλους τους αγώνες που δώσαμε στο πλευρό τους, σε όλα τα μέτωπα του β΄ παγκοσμίου πολέμου και γίναμε ολοκαύτωμα.

Το Μακεδονικό Ζήτημα, αποτελούσε και αποτελεί πάντα θέμα επιβουλής δηλ. απειλής των βορείων γειτόνων μας και σήμερα των Σκοπιανών, κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, της ιστορίας μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς .Δηλ. Παραβίασης μιας σειράς εθιμικών και συμβατικών κανόνων και κυρίως του Κατ.Χάρτη του ΟΗΕ,της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι ,του Χάρτη των Παρισίων κτλ.