Όπως είναι γνωστό, οι Σκοπιανοί εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, έδωσαν στην χώρα τους με Συνταγματική πρόβλεψη το Ελληνικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και ονόμασαν τους εαυτούς του Μακεδόνες, πλην όμως η ονομασία τους αυτή δεν είναι νόμιμη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Διεθνή Κοινότητα, γιατί δεν έχουν κανένα ιστορικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό, γεωγραφικό και νομικό δικαίωμα.

Ως εκ τούτου ο αυτοπροδιορισμός [self define] του ονόματος της χώρας τους, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι null and void δηλ. άκυρος και ανίσχυρος, γιατί:

α) Έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της Ισότητας και τις αρχές της Δικαιοσύνης ,που αποτελούν εθιμικό δίκαιο, σε σχέση με την συνορεύουσα με αυτήν Ελλάδα, η οποία έχει συγκριτικά πολλαπλάσια δικαιώματα έναντι της Fyrom γιατί κατέχει το 70% του εδάφους της ιστορικής Μακεδονίας, στην οποίαν κατοικούν 2.650.000 Έλληνες Μακεδόνες, ενώ οι Σκοπιανοί, κατέχουν το 17% του εδάφους της ιστορικής Μακεδονίας οι κάτοικοι της οποίας ήταν ανέκαθεν κατά πλειοψηφία Έλληνες, πλην όμως αφελληνίστηκαν βίαια από το κομμουνιστικό καθεστώς, οι Βούλγαροι που κατέχουν το 11% της Μακεδονίας και οι Αλβανοί που κατέχουν το 2%.

β) Προσβάλει τα έννομα πολιτιστικά και κληρονομικά αγαθά της Ελλάδος, σύμφωνα με την διεθνή συνθήκη της Ουνέσκο του 1970, η οποία κυρώθηκε με Νόμο από την Ελλάδα, και η οποία προβλέπει ότι η ιστορία, ο πολιτισμός και οι ηγετικές προσωπικότητες μιας χώρας κτλ. αποτελούν πολιτιστικά αγαθά, τα οποία και προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες, όπως είναι η Ενιαία Ευρωπαϊκή πράξη, η συμφωνία του Άμστερντάμ, οι Γενικές Αρχές του Δικαίου, που αποδέχονται όλα τα πολιτισμένα έθνη του κόσμου και γενικώς το διεθνές εθιμικό και συμβατικό δίκαιο, που εφαρμόζει το Διεθνές Δικαστήριο.

γ) Παραβιάζει την Απόφαση-Συμφωνία του Ο.Η.Ε, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή σαν μέλος του με το προσωρινό όνομα Fyrom, την ενδιάμεση συμφωνία της Νέας Υόρκης του 1995, με την οποίαν αποδέχεται την ονομασία Fyrom και τον κανόνα Pacta sund servanda.

δ) Προσπαθεί να καταδολιεύσει την Διεθνή Νομιμότητα, γιατί με την χρήση του ονόματος Μακεδονία, επιδιώκει να νομιμοποιήσει την παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά της, σε βάρος του λαού και της χώρας μας, που άρχισε το 1944 με τον Τίτο και τον Στάλιν, που πλαστογράφησαν την Ελληνική ιστορία, που επενέβησαν στα εσωτερικά της χώρας μας, με την πάσης φύσεως βοήθεια που παρείχαν στον "δήθεν δημοκρατικό στρατό" κατά την διάρκεια της κομμουνιστικής ανταρσίας και στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξαν, με την σύμπραξή τους στο παιδομάζωμα και στον εκτοπισμό 28.000 παιδιών από την Ελλάδα, όπως αποφάνθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας κτλ. πλην όμως η προσπάθεια νομιμοποίησης της παρανομίας τους αυτής, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, γιατί έρχεται σε αντίθεση με την συνθήκη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τις Γενικές Αρχές του Δικαίου, αλλά και με την αρχή, ex turbi causa non oritur action, που ισχύει από την Ρωμαϊκή εποχή, έχει ενσωματωθεί στο Αγγλοσαξονικό δίκαιο και την αποδέχονται όλα τα πολιτισμένα έθνη του κόσμου, που σημαίνει ότι από το άδικο και την παρανομία, δεν μπορεί να πηγάσει το δίκαιο και η δικαιοσύνη κτλ. που εφαρμόζει το Διεθνές Δικαστήριο.

ε) Προσπαθεί να νομιμοποιεί την πλαστογραφία της Ιστορίας της Ελλάδος, προκειμένου να σφετεριστεί και να οικειοποιηθεί την Ιστορία, τον πολιτισμό, και τις μεγάλες προσωπικότητες, όπως το Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ κατ ομολογία των ηγετών τους, οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, αποτέλεσαν συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού και ήκμασαν χίλια χρόνια πριν εμφανιστούν οι Σλάβοι πρόγονοί τους στο Βαλκανικό χώρο, όπως το έχουν ομολογήσει οι ηγέτες τους, όπως ο Κύρο Γκληγκόρωφ, ο Δημητρώφ, ο Τζαφέρη, ο Ζέλεφ, κτλ.

στ) Επιδιώκει να νομιμοποιήσει και να αιτιολογήσει την δήθεν αλυτρωτική και στην ουσία επεκτατική της πολιτική σε βάρος της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος, με συνεχή προπαγάνδα, για δεκαετίες ολόκληρες, κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας, του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η,Ε, της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, του Χάρτη των Παρισίων κτλ.

ζ) Παραπλανά την Διεθνή Κοινότητα με την χρήση του ελληνικού ονόματος Μακεδονία, που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Μακεδνόν και Μάκος και με τον τρόπο αυτό σφετερίζεται και οικειοποιείται τον Ελληνο-Μακεδονικό πολιτισμό, ενώ η νόμιμη ονομασία τους θα πρέπει να εξατομικεύει και να απεικονίζει την ταυτότητά τους που είναι Σλάβικη, όπως π.χ. Νοτιοσλαβία, Βαδάσκα, Βιτοβίνα Σκόπια κτλ και όχι Μακεδονία πού είναι Ελληνικό όνομα και σημαίνει έναν ολόκληρο Ελληνιστικό πολιτισμό.

η) Τέλος οι Σκοπιανοί, για να δικαιολογήσουν την παράνομη συμπεριφορά τους και για να αποφύγουν τις συνέπειες και τις τυχόν κυρώσεις, στις οποίες μπορεί να οδηγηθούν, μετά από κινητοποίηση του διεθνούς μηχανισμού από την Ελλάδα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, λόγω της παραβίασης των διεθνών τους υποχρεώσεων, επικαλούνται το Συνταγματικό τους όνομα, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν καλύπτονται από αυτό, στην παραβίαση των διεθνών τους καθηκόντων και στην διάπραξη όλων των ανωτέρω παράνομων ενεργειών τους, που δυστυχώς αποδέχονται και πολλοί Έλληνες επίσημοι και μη, λόγω αγνοίας η ένεκα εφιαλτικής ροπής, νομιμοποιώντας η παρέχοντες άφεση αμαρτιών, στους Σκοπιανούς που δεν παρέλειψαν ούτε μία ημέρα από του να μας δημιουργούν προβλήματα και να διεκδικούν την Μακεδονία μας μέχρι του Ολύμπου.

Κατόπιν των ανωτέρω επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά και ελπίζω να γίνω αντιληπτός ότι τα Διεθνή Δικαστήρια με αλλεπάλληλες αποφάσεις τους έχουν αποφανθεί ότι, καμιά χώρα δεν μπορεί να επικαλείται το Σύνταγμά της για να αποφύγει τις διεθνείς της υποχρεώσεις και κατ’ επέκταση τις κυρώσεις που προέρχονται από την παραβίασή τους όπως π.χ. στις υποθέσεις, Alabama claim, Greco-Bulgarian communities, Polis national case. Δηλ. με λίγα λόγια το Σύνταγμα των Σκοπιανών δεν μπορεί να κατισχύει των Διεθνών Συμφωνιών, του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων των Διεθνών Δικαστηρίων.

Συνεπώς όσα ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί και επαίρονται με τις αλλεπάλληλες αναγνωρίσεις, οι οποίες ως πολιτικές πράξεις, δεν δημιουργούν νομικές δεσμεύσεις, δεν πρέπει να πτοούν την Κυβέρνηση της χώρας μας, η οποία οφείλει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της, εν όψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το ανωτέρω νομικό πλαίσιο, πριν είναι πολύ αργά, γιατί οι καιροί ου μενετοί...