Αγαπητές φίλες και φίλοι
Ευχαριστώ και χαίρω για την παρουσία όλων σας στη σημερινή μας εκδήλωση
Σας καλωσορίζω και σας εύχομαι χρόνια πολλά και κυρίως δημιουργικά για τον καινούργιο χρόνο, [2012] γιατί έχουμε κυριολεκτικά φτάσει στο τέλμα.
Ιδιαίτερα θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω για την παρουσία και την τιμή, που μας κάνουν να είναι μαζί μας σήμερα, μια σειρά από υψηλού επιπέδου προσωπικότητες της χώρας μας.

Φίλες και Φίλοι,
Το Ινστιτούτο μας, θα πρέπει να πούμε, για όσους έρχονται για πρώτη φορά κοντά μας, ότι είναι ,σύμφωνα με το εσωτερικό μας δίκαιο, εθελοντική και ελεύθερη ένωση προσώπων και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, N.G.O. οργάνωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Χάρτη του ΟΗΕ και τις Καταστατικές Αποφάσεις του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου .
Το Ινστιτούτο για τη Χώρα μας αποτελεί ίσως, μία μεμονωμένη φωνή ήθους, κοινωνικών και πνευματικών αξιών αλλά και πατριωτικών αισθημάτων, τα οποία εξέφρασε από την ίδρυσή του και κατά τη διάρκεια της 20ετούς περίπου λειτουργίας του, και συνεχίζει να εκφράζει, σκοπεύοντας με τη δράση του να μεταφέρει και να εφαρμόσει τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές και τις απόψεις του, αλλά και τη διεθνή νομιμότητα ισότητα και δημοκρατία, όχι μόνο στη συνεργασία του με τις βαλκανικές χώρες , αλλά και στο λαό και το <κομματικό κατεστημένο> της χώρας μας, το οποίο χωρίς περίσκεψη , χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ, έχει κτίσει μεγάλα κι' υψηλά τείχη ολόγυρά μας .... αποκλείοντας το λαό μας από τον κόσμο και την εξουσία του , με συνέπεια ο αγώνας ,να μην γίνεται πλέον, για την έξοδο από την πολιορκία ,αυτή την έκαναν οι ήρωες του Μεσολογγίου στην επανάσταση του 1821, αλλά για το γκρέμισμα των τειχών που μας έχουνστήσει και μας αποκλείουν αποκλείουν, σαν το τείχος του Βερολίνου,να ζούμε έξω από την <πόλη > και έξω από τη ζωή .
Η φωνή μας για τα τεκτενόμενα στη χώρα μας, είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω, και οι διαμαρτυρίες μας για την τιμωρία των ενόχων του πολιτικού κυρίως προσωπικού, για την πολύπλευρη κρίση που διερχόμαστε, για τα αίτια και τη θεραπεία της οποίας έχουμε ήδη εκφραστεί πολλές φορές με το περιοδικό μας, , να μην εισακούονται και εμείς να είμαστε οι μοναδικοί αποδέκτες του αντίλαλου της φωνής μας, που επιστρέφεται, χωρίς ανταπόκριση .….
Το Ινστιτούτο μας αν και δεν ανήκει σε πολιτικούς σχηματισμούς και αποφεύγει να παίρνει θέση στα εσωτερικά μας πολιτικά θέματα, εντούτοις αποτελεί ένα μικρό πολιτικό κύτταρο, που εκφράζει τις απόψεις του κυρίως στα εθνικά μας προβλήματα που έχουν σχέση με τον γεωγραφικό μας χώρο, όπως π.χ. το Βορειοηπειρωτικό, το Κυπριακό, το Αιγαίο, τα Ελληνοτουρκικά και κυρίως το Μακεδονικό κτλ. η διαχρονική διαχείριση του οποίου από την πολιτική μας ηγεσία, υπήρξε παντελώς ηλίθια και μειοδοτική, παρά τις επισημάνσεις μας, για αλλαγή πολιτικής, μέσω του έντυπου και προφορικού λόγου μας, τον οποίο εκφράζουμε τώρα και 20 περίπου χρόνια, όπως αυτό τελικά επιβεβαιώθηκε από την Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, της Χάγης του περασμένου Δεκεμβρίου όπως θα εξηγήσουμε με την πρώτη ευκαιρία .
Το Ινστιτούτο και εμείς που το συγκροτούμε, θα πρέπει να πούμε ότι, ανήκουμε στο τμήμα της πνευματικής Αστικής Τάξης της χώρας μας, η οποία λίγο ή πολύ έχει βολευτεί οικονομικά ,με την αξία της βέβαια, πλην όμως, και παρά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη χώρα μας, που προκαλούν αγανάκτηση, φόβο και ανησυχία για το μέλλον της χώρας μας η για το μέλλον των παιδιών μας, εντούτοις παρακολουθεί απαθής , δεν τολμά να βγει από το καβούκι της και μοιραία αναμένει τους βαρβάρους, που θα ήταν μια κάποια λύση, όπως γράφει και ο Καβάφης, για να τη λυτρώσουν. << Οι βάρβαροι όμως δεν θα έρθουν σήμερα.... και σαν θα έρθουν θα νομοθετήσουν >> λέει ο ποιητής, άλλωστε έχουν ήδη εγκατασταθεί οι βάρβαροι από τη δύση, οι Τρόϊκανοί, οι οποίοι μαζί με τους ντόπιους εντολοδόχους τους, <νομοθετούν> μνημόνια για να μας σώσουν, δηλ. να μας εξαφανίσουν σαν Κράτος και σαν λαό, βάσει σχεδίου, όπως άκουσα να λέει, σε συνέντευξή του ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας και καθηγητής του Μ.Ι.Τ.κ.Νοαμ Τσόμσκη και δυστυχώς, ο από μηχανής θεός, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Παρόλα αυτά, εμείς, ..<<οι ανεπαισθήτως κλεισμένοι έξω από τον κόσμο >> ..συνεχίζουμε να παρακολουθούμε, από τις χαραμάδες των τειχών τα διαδραματιζόμενα εντός, ενώ οι πολιτικοί πρωταγωνιστές των γεγονότων αυτών, σφετερίζονται και μονοπωλούν τη λαική εξουσία, γιατί μας θεωρούν δηλ. θεωρούν ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, αγέλη προβάτων, μας βομβαρδίζουν με τις δήθεν επιτεύξεις τους, μας παραπληροφόρούν, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου σε καθημερινή βάση και αποφεύγουν να μιλήσουν για την ταμπακέρα, που αποτελεί την ουσία του προβλήματος δηλ. για το πόθεν έσχες και κατ' επέκταση της επιστροφής των δισεκατομμυρίων,τα οποία επωφελήθηκαν παρανόμως, από τις κλοπές, τη διαφθορά, τις καταχρήσεις και τη λεηλασία του Δημοσίου Ταμείου, κατά την άσκηση της <εξουσίας>, με τα οποία θα μπορούσε η χώρα μας, να εξοφλήσει τα χρέη και το έλλειμμά της.
Ο λαός αποκλεισμένος, όπως είπαμε, δεν μπορούσε , τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να ελέγξει, να παρατηρήσει ή να διακρίνει, μέσα από τη σύγχυση που κυριαρχούσε, που βρισκόταν τι έπρεπε να κάνει και τι δρόμο να ακολουθήσει , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαμορφώσει ελεύθερα, αυτόνομη γνώμη και συνείδηση, ώστε μοιραία να εντάσσεται στη πλασματική συνείδηση , που διαμόρφωνε η διαμορφώνει μέχρι σήμερα, το κατεστημένο της χώρας μας, ερήμην μας και για δικό του όφελος, με αγκιτάτορες και πρωταθλητές, τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες.
Ο λαός μας απειλείται <από τους λύκους που έχουν πέσει στο μαντρί> λέει ο λαόςι, γιατί τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν ακούει τον κ.Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι, θα γίνει μακελειό στη χώρα ,αν κάποιος θίξει πολιτικά η ποινικά τον κ. Γ. Παπανδρέου, ανεξαρτήτως του εάν είναι ένοχος η όχι ? Ερωτώ ? . Δηλ. ο κ. Α . Λοβέρδος θέλει τον κ. Γ. Παπανδρέου στο απυρόβλητο και πάνω από το Νόμο? Η ό κ. Μ. Παπαιωάννου να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων και να ζητά την παραίτησή τους.
Αυτά ούτε σε φασιστικά καθεστώτα δεν λέγονται .
Κυρίες και Κύριοι,
Το Ινστιτούτο, με υπομονή και επιμονή, θα συνεχίσει να διακηρύσσει τις ιδέες, τις αρχές , τις αξίες, τις παραδόσεις και τους κανόνες της πατρίδας μας, με πλήρη αφοσίωση στην τρισχιλιετή Ιστορία μας, και στον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό της, ο οποίος θα πρέπει να αποτελεί τον οδηγητή μας, στην εφαρμογή του τρίπτυχου εκείνου, που πηγάζει από την πολιτική φιλοσοφία της αρχαίας γραμματείας, η εφαρμογή τού οποίου μπορεί να κάνει την υπέρβαση της κρίσης που διερχόμαστε, αρκεί να εφαρμοστούν.
1] Η Δημοκρατία, με πλήρη ισότητα και ελευθερία.
2]Η Κάθαρση, από τη Διαφθορά και την Κόπρο του Αυγείου, που μας πνίγει και δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε και
3] Η Νέμεση, δηλ. η καταδίκη και τιμωρία των ενόχων της διαφθοράς και κατάντιας της χώρας μας, η οποία όπως φαίνεται, θα διαρκέσει τουλάχιστον για μια ολόκληρη γενιά.
Κυρίες και Κύριοι,
Επειδή η ημέρα, δεν αρμόζει ίσως σε πολιτικές μακρηγορίες ή πολιτικές αμπελοφιλοσοφίες, όπως θα έλεγε ο Σουρής, θα ήθελα τελειώνοντας να σας πω ότι το Ινστιτούτο, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που διερχόμαστε,
1) Φέτος δεν θα κάνει τη μεγάλη δεξίωση στο Ξενοδ. Της Μεγάλης Βρεττανίας, προς τιμή των Πρέσβεων των Βαλκανικών Χωρών και της Κύπρου (γιατί κοστίζει 100 περίπου Ευρώ το ζευγάρι και
2] Το περιοδικό μας, Διεθνές Βήμα, θα διακόψει την έκδοσή του, γιατί για κάθε τεύχος απαιτούνται περίπου, με την αύξηση των ταχυδρομικών (1.500 €),τα οποία δεν υπάρχουν ,γιατί το ταμείο είναι όπως πάντα μείον .Θα εκδώσουμε όμως ένα ακόμα τεύχος δηλ. Το εξηκοστό [60] στο οποίο θα υπάρχει αρχειοθέτηση των μέχρι τώρα δημοσιεύσεών του.
Από την άλλη πλευρά το Ινστιτούτο :
1) Θα συνεχίζει την έκφραση των ιδεών και απόψεών του και την ενημέρωση των μελών, φίλων και αναγνωστών του, με την ίδρυση ιστοσελίδας και website και αργότερα ηλεκτρονικής εφημερίδας που κοστίζουν λιγότερο, για τα οποία θα σας ενημερώσουμε προσεχώς και
2] Το Ινστιτούτο μας, για να βοηθήσει τη χώρα να αλλάξει την γκρίζα αν όχι μαύρη εικόνα που δείχνει στον κόσμο σήμερα, αποφάσισε να προσφέρει στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στη Γενεύη η στην ΟΥΝΕΣΚΟ , τον Προμηθέα Δεσμώτη, ένα άγαλμα 3 περίπου μέτρων ύψους, του διάσημου Καλλιτέχνη-Γλύπτη και Καθηγητή με πολλές περγαμηνές και διεθνή βραβεία κ. Κων/νου Παλαιολόγου, το οποίο θα προσπαθήσουμε να το τοποθετήσουμε σε κάποιο από τους προαύλιους χώρους των , για να συμβολίζει τον αγώνα που έκανε ο Προμηθέας, εναντίον, της εξουσίας, της δύναμης και της βίας, των θεών, για να <κλέψει> το φως της γνώσης, του πολιτισμού και της προόδου χάριν της ανθρωπότητας, όπως και ο ΟΗΕ με τους Ειδικούς Οργανισμούς του , όπως η ΟΥΝΕΣΚΟ , αγωνίζονται παρομοίως κατά της δύναμης, της βίας και του πολέμου, για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας του κόσμου, για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα γράμματα, την τέχνη, την επιστήμη και τον πολιτισμό χάριν της ανθρωπότητας , ενώ παράλληλα σκέπτεται να διοργανώσει και εκδηλώσεις π.χ. για τον Αριστοτέλη για τον οποίο ο Νίτσε είπε ότι στο κόσμο δεν γεννήθηκε κανένας άλλος σαν κι' αυτόν και ούτε χρειάζεται να γεννηθεί, γιατί ο Αριστοτέλης τα είπε όλα,..
Η υλοποίησης των ανωτέρω, όπως αντιλαμβάνεσθε , θα έχει τεράστια σημασία και παγκόσμια απήχηση, για τη χώρα μας, η οποία μέσω των εκδηλώσεων αυτών, θα παρουσιάσει στον κόσμο, τον διαχρονικά περίλαμπρο Ελληνικό πολιτισμό και το παρών της σύγχρονης Ελλάδας..