Η Διαδικασία η οποία νομίζουμε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί ,για την ανέγερση του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι η παρακάτω .
1) Απόφαση των Επιτελείων των Τριών Όπλων,[ στρατού, ναυτικού και αεροπορίας], για την εκπλήρωση του χρέους του Έθνους των Ελλήνων, απέναντι στον μέγιστο των Ελλήνων, τον Μέγα Αλέξανδρο, που αποτελεί την πεμπτουσία της στρατιωτικής δύναμης, την υπέρτατη έκφραση της πολιτικής και πολιτιστικής φιλοσοφίας των άρχαίων Ελλήνων, υπό την Ηγεσία του οποίου, τα στρατεύματα των Ελλήνων έφτασαν μέχρι τον Υδάσπη ποταμό και τις Ινδίες, διαλύοντας οριστικά τον εξ ανατολών κίνδυνο των βαρβάρων, μεταδίδοντας τον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταφέροντας την Ελληνική λαλιά μέχρι τη Σογδιανή της Ασίας, την Ανατολή και την Αφρική..

Η ανέγερση του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έμπροσθεν του Ελληνικού Πενταγώνου, θα αποτελέσει για τον Ελληνικό λαό ,τη σημερινή ζοφερή εποχή που ζούμε, ένα λαμπρό Φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας αλλά και για το στρατό μας και τις επερχόμενες γενεές, τον εμπνευστή και καθοδηγητή, για ένα δυναμικό παρόν και μέλλον.
Η ανέγερση και τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου και με απόφαση του στρατεύματος, θα προσδώσει κύρος στο στρατό και θα εξουδετερώσει κάθε άρνηση και κυρίως της αρχαιολογίας, ότι δήθεν δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, γιατί δήθεν κατέλυσε τη Δημοκρατία της, παραβαίνοντας το ψήφισμα του Φρυνίχου του 410 π.Χ. δηλ. πρίν από 2500 χρόνια και άλλες γελοιότητες που δεν πρόβαλαν ούτε οι Αθηναίοι, όταν ο Αλέξανδρος, μετά τη δολοφονία του Φιλίππου, έφτασε στην Αθήνα και έγινε δεκτός από όλα τα κόμματα των Αθηναίων και ανακηρύχτηκε αρχιστράτηγος των Ελλήνων, κατά των Περσών οι οποίοι θα έπρεπε να τιμωρηθούν για τις καταστροφές και τους εμπρησμούς της Αθήνας το 490 π.χ. πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
2)Συγκρότηση, Επιτροπής, από εν ενεργεία Αξιωματικούς των τριών όπλων, η οποία θα πρέπει να επιλέξει τα σχέδια ανέγερσης του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η να εξετάσει τα ήδη υπάρχοντα αγάλματα, τις διαστάσεις και το ύψος τους, το χώρο στον οποίο θα ανεγερθεί το βάθρο, πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί το έφιππο άγαλμα και η διαμόρφωσης του χώρου του μνημείου. [π.χ. όπως το μνημείο του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Άρεως].
3) Συγκρότηση Επιτροπής από εφέδρους αξιωματικούς και πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την συλλογή του χρηματικού ποσού, το οποίο θα κατατίθεται αυτομάτως στον λογαριασμό της Τραπέζης, που θα επιλέξουμε και την διαχείρισή του, για την ανέγερση του Μνημείου κτλ.
Η Επιτροπή αυτή θα μπορούσε να συγκροτηθεί π.χ. από τους κάτωθι:
α) από τον τ. Αρχηγό της Στρατιάς κ. Κων/νο Κόρκα.
β) από τον τ. Ναύαρχο κ. Νίκο Παππά.
γ) από τον Πρόεδρο της Αεροπορικής Ακαδημίας, κ. Νίκο Νόκα.
δ) από τον τ. Πτέραρχο κ. Παναγ. Καραγιάννη.
ε) από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, κ. Θαλή Μυλωνά.
στ) από τον Πρόεδρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Ν. Μέρτζο.
ζ) από τον τ. Υπουργό, κ. Νίκο Μάρτη.
η) από τον κ.Πρόδρομος Εμφετζίογλου
θ) από την κα Μαριάννα Λάτση
ι) από την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη
κ) από τον Πρόεδρο του Ωνασείου Ιδρύματος κ. Αντώνη Παπαδημητρίου
λ) από τον Διοικητή της Τραπέζης, που θα επιλέγει για το άνοιγμα του λογ/σμού (π.χ. Κωστόπουλος Στ.)
μ) από τον Πρόεδρο της Ένωσης αποστράτων Πολεμιστών
ν) από τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κτλ.
ξ) από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο
ο) από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο,
π] από τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας κ. Ιωάννη
Αθανασιάδη
ρ] από τον Γενικό Διευθυντή του Ωνασείου Ιδρύματος κ.Ιωάννη Ιωαννίδη
σ] από τον πτέραρχο Υγειονομικού κ. Ιωάννη Μανιό
και όποιους άλλους τυχόν επιθυμείτε και κατά προτίμηση, αυτούς οι οποίοι θα εργαστούν για την υλοποίηση τού σκοπού αυτού η θα συμβάλουν με αντίστοιχες χορηγίες.
4) Οι Επιτροπές αυτές, καλό θα ήταν να συνέλθουν σε Κοινή Συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, και σε press conference στα Μ.Μ. Ενημέρωσης, για την εξαγγελία ανέγερσης και τοποθέτησης του μνημείου.
5) Προτεινόμενο άγαλμα ο έφιππος Μέγας Αλέξανδρος, παρόμοιο, με εκείνο που έχει τοποθετηθεί στην Πλατεία της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, του διάσημου και πολυβραβευμένου γλυπτού, κ. Κων/νου Παλαιολόγου, ο οποίος έχει φτιάξει και τους ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα και στο Δίον, έχει το καλούπι, και μπορεί να ανταποκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να φτιάξει το άγαλμα και με τις τυχόν τροποποιήσεις που θα του υποβληθούν.
Άπαντα τα ανωτέρω για να λάβουν επισημότητα, θα μπορούν ίσως να συμπεριληφθούν σε Υπουργική Απόφαση και να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.