Κυρίες και Κύριοι,

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, εκ μέρους του Δ.Σ. και εμού προσωπικώς για την παρουσία σας, σήμερα στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έστω και καθυστερημένης, για το καλό του Νέου Χρόνου, και για την τήρηση της παράδοσης. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσω τον αγαπητό μας φίλο κ. Δημοσθένη Σοφιανό,δημοσιολόγο,δημοσιογράφο και σκληρά φορολογούμενο Έλληνα πολίτη, για την δωρεά-προσφορά της αίθουσας αυτής. Η περίοδος που διερχόμαστε, δεν μας επέτρεψε να διοργανώσουμε την εκδήλωσή μας, στο Ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας,όπως κάναμε στο παρελθόν , για να μην επιβαρύνουμε τα μέλη μας με έξοδα.

Φίλες και Φίλοι,

Τη χρονιά που μας πέρασε, είχαμε την ατυχία να χάσουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο τού Δ.Σ., την γλυκειά μας Γιούλικα Νικολοπούλου, μια ωραία κυρία, που λάμπρυνε με την σπιρτάδα και τις ατάκες της αλλά, και με τα κουλουράκια και τα τυροπιτάκια που μας έφερνε,σε κάθε μας το Συμβούλιο, εις μνήμην της οποίας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.

Φίλες και φίλοι, πριν προχωρήσω, θα ήθελα να σημειώσω 'οτι μεταξύ μας σήμερα, βρίσκονται προσωπικότητες που μας τιμούν με την παρουσία τους , όπως :

1) Ο τ. Αρχηγός Στρατιάς, κ. Κων/νο Κόρκας και Ο Πτέραρχος Παναγιώτης Καραγιάννης, που πολέμησαν με ηρωϊσμό και αυτοθυσία σε όλα τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο είχεν εμπλακεί η χώρα μας, αρχίζοντας από τον πόλεμο του 40 στη Βόρειο Ήπειρο και τα Οχυρά, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική, στα Δωδεκάνησα, στη Μεσόγειο θάλασσα, στην Ιταλία και μέχρι το Βίτσι και το Γράμμο, για να ανεβάσουν την τιμή και τη δόξα της Ελλάδος στα ύψη, …. πλήν όμως οι δειλοί που εντωμεταξύ περεισέφρυσαν, καταπρόδωσαν και υπονόμευσαν τη χώρα και την κατέβασαν από το ζενίθ της δόξας στο ναδίρ της κατεσχύνης. ( Βιβή -Πτωσης αεροπλάνου, παρακαλώ να σηκωθούμε όρθιοι, για να χαιρετήσουμε τους τελευταίους από τους επιζώτες σήμερα ήρωές μας , χειροκροτήματα).

2) Οι Πτέραρχοι κ.κ. Νόκας και Ναούμ ,Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Αεροπορικής Ακαδημίας, που συνεχίζουν το στρατιωτικό τους καθήκον για την Πατρίδα με άλλα μέσα και από άλλα μετερίζια ,όπως ειναι η Αεροπορική Ακαδημία

3) Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Μακεδονομάχων Πτέραρχος Γεώργιος Τσαλουχίδης, που συνεχίζει τον ωραίο και ηρωικό αγώνα των Μακεδονομάχων γιατί και σήμερα απηλείται η Μακεδονία μας

4) Ο κ. Γεωργ. Αγαπητός, καθηγητής και τ. Υπουργός Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα, τις πολύτιμες όμως γνώσεις του οποίου στερείται η χώρα μας, γιατί όπως είναι γνωστό στη Ελλάδα επικρατεί το κομματικό όφελος, που δεν αφήνει κανέναν όσο και άξιος κι αν είναι, να υπηρετήσει τη χώρα του, όπως έγινε κυρίως κατά τη διάρκεια του ΠΑΣΟΚ, κατα την οποίαν οι λούμπεν και τα κοινωνικά περιτρίματα, όπως έλεγε ο μαέστρος τους και αρχιερέας της διαπλοκής Ανδρέας Παπανδρέου, κατάφεραν, τα οποία με χίλιους-δύο τρόπους, να γονατίσουν τη χώρα.

5) Ο κ. Κων/νος Παλαιολόγος, ο γλύπτης των πανέμορφων κλασικών αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Προμηθέα Δεσμώτη και εκατοντάδων άλλων, που θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να τα τοποθετήσουμε σε όλα τα μερη της Ελλάδος..

6) Οι Μεσσήνιοι, συμπατριώτες μου, όπως ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων κ. Παν. Λούτος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος Πλατανιτών κ.κ. Παν. Λυμπερόπουλος και Ανδ. Γκούντρας και βέβαια ο στρατηγός της Αστυνομίας απο το χωριό μου κ. Φωτεινός Γεώργιος .Ακόμη μαζί μας είναι και ο επίσης Υμπατριώτης μου κ. Στάθης Παρασκευόπουλος ,που είναι Πρόεδρος του Συλλόγου των Ιστορικών Συγγραφέων και στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι σύμφωνα με έναν Αμερικανό ερευνητή, οι Μεσσήνιοι είναι οι πλέον ευφυεις Ελληνες και όπως καταλαβένετε τώρα με το Σαμαρά ποιός μας πιάνει ..

7) Η Πρόεδρος του Συνδέσμου των Θεσ/νικέων, η κα Εριέττα Καραγιάννη Χαμηλοθώρη, η οποία έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο να παρουσιάζει τα θέματά της, που ανάγονται κυρίως στη Θεσ/κη και τη Μακεδονία ,όπως η προχθεσινή της ημερίδα με τις αδελφοποιημένες πόλεις της Ευρώπης, στο Πολεμικό Μουσείο.

8) Ο αγαπητός Πρόεδρος της Παμακεδονικής κ. Ιωάννης Αθανασιάδης,που έχει γίνει αεικίνητος για να προλαμβάνει όλες του τις υποχρεώσεις, αλλά και να ανταποκρίνεται στίς δικές του διοργανώσεις, μέ τον οποίο κάναμε τις εξορμήσεις μας στη Μακεδονία και μιλήσαμε σε διάφορες πόλεις της για το Σκοπιανό .

9) Ο δικός μας, όπως πάντα, αγαπητός φίλος και συνιδρυτής του Ινστιτούτου, τ. Γεν. Γραμματέας, Υπουργός κ. Ανδρέα Ζαΐμης, χάρις στην οικονομική του βοήθεια του οποίου καταφέραμε κατά τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής μας , να σταθούμε όρθιοι .

10) Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ρομπέρ Σουμάν, και εκλεκτοί φίλοι του Ινστιτούτου κ.κ. Ανδρέας Αθανασούλιας και Γεώργιος Τσιρόπουλος, που αγωνίζονται πάντα, για την Ιδέα της Ευρώπης, εναντίον των πολλαπλών εχθρών της.

11) Οι Αγαπητοί μας φίλοι δικαστικοί, που κατέκτησαν, χάρις στην ακεραιότητά και την αξία τους, τα ανώτατα αξιώματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης κ.κ. Ευάγγελος Περλίγκας, Κων/νος Βαρδαβάκης, ο κ. Βούλγαρης, η κα Δρακούλη, και ο παιδικός μου φίλος Εισαγγελέας Γιάννης Γιαννόπουλος, (με την υπεράξια και αεικίνητη σύζυγό του, την Βαγγελίτσα).

12) Τα τέως μέλη του Δ.Σ. κ.κ.Δημ. Κορέλλας και Δημ.Αλεξόπουλος, οι οποίοι με την συμβολή τους, στέργιωσε στα πρώτα του βήματα, το Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων, γιατί ο μεν πρώτος μας εξασφάλισε την χρηματοδότηση, για το πρώτο Διαβαλκανικό Συνέδριο, που κάναμε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των Πρέσβεων, των Βαλκανικών χωρών, του Υπουργείου των Εξωτερικών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων- βαλκανιολόγων , ενώ ο δεύτερος , με την οικονομική του βοήθεια, στην Σερβική Επιτροπή μας από το Βελιγράδι, που μας επισκέφτηκαν και διαπιστώσαμε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποίαν είχαν περιέλθει, μετα τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, με το χρηματικό ποσό [τσέκ] που τους έδωσε..

Φίλες και Φίλοι,

Συνεχίζοντας την εισήγησή μου, μιά και στο μέλλον είναι αβέβαιο αν θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε, κατω από τις ίδιες συνθήκες, γιατί το Ινστιτούτο....θα πρέπει να αναδιαρθωθεί και να μεταλαχθεί για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του, θα μου επιτρέψετε να κάμω ένα συνοπτικό απολογισμό και σας αναφέρω κάποιες, πλην όμως σημαντικές, δραστηριότητες η επιτεύξεις του Ινστιτούτου.. που ίσως δεν τις έχω αναφέρει στο παρελθόν, για να μην τις φάει η αδηφάγος λήθη του χρόνου, όπως π.χ.

Α) Σήμερα που έχουμε την επέτειο των 100 χρόνων του Αυτονομικού Βορειο-Ηπειρωτικού Αγώνα, θα ήθελα να σας αναφέρω την εκ μέρους μας διοργάνωση αποστολής, κατα τη διάρκεια του ολοκληρωτικού καθεστώτος,εντύπου υλικού και προκηρύξεων στην Αλβανία, διακηρύσοντας τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,τα οποία θα έπρεπε να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Αλβανίας και κυρίως οι Βορειηπειρώτες, που εστερούντο κάθε ανθρωπιστικού δικαιώματος καθώς και των προβλέψεων του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, οι οποίοι με το παραμικρό στέλνονταν στα συρματοπλέγματα στρατόπεδα και τα μπουντρούμια των Αλβανικών φυλακών.

Επειδή όμως τα δέματα και οι επιστολές που στέλνοντα με το Ταχ/μείο κατάσχονταν από την Αλβανική Αστυνομία και τίποτε δεν έφτανε στα χέρια του λαού, σκεφτηκαμε να στείλουμε μια Ανοικτη Επιστολή στον Αλβανικό λαό, μέσω θαλάσσης με καίκια τα οποία φορτώναμε με πλαστικά μπουκαλάκια, μέσα στα οποία βάζαμε τις προκηρύξεις τα σφραγίζαμε και τα πετάγαμε με το καίκη, που έφτανε στη μέση απόσταση της θάλασσας μεταξύ Ελλαδας και Αλβανίας, όταν είχε ουριο άνεμο που τα έσπρωχνε στις απέναντι Αλβανικές ακτές, γεγονός, που έγινε αντιληπτό βέβαια από τις Αλβανικές αρχές, για να αρχίσουν οι απειλές κατ άρχήν από τηλεφωνου και στη συνέχεια με συνθήματα στους τοίχους και την πόρτα του γραφείου μου κτλ.

Τώρα όμως τα έχουμε καλά, μέχρι δέντρα φιλίας και συνεργασίας με τους Αλβανούς Πρέσβεις φυτεύουμε κτλ.

Συντελεστές και συνεργάτες μου σ’ αυτή την επιχείρηση ήταν :

1) Ο αείμνηστος Κώστας Γίγας, έφεδρος Αξιωματικός που δούλευε και στην αντικατασκοπεία, Βορειοηπειρώτης, ο οποίος είχε κάνει τη μετάφραση στα Αλβανικα της Ανοικτής Επιστολής (θα τον θυμάστε γιατί έγραφε στις αρχές και άρθρα στο περιοδικός μας, το Διεθνές Βήμα] ..

2) Ο Γιώργος ο Κουμαντάκης, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο γραφείο του οποίου γινότανε η συγκέντρωση κατά εκατοντάδες των πλαστικών μπουκαλιών και οι προκηρύξεις, τις οποίες με τη γραμματέα του και το βοηθό του, τις δίπλωναν, τις τοποθετούσαν στα μπουκάλια, τα οποία σφράγιζαν για να μην μπαίνει νερό και μας τις παρέδιδαν έτοιμες προς χρήσιν.

3) Ο Θανάσης ο Σπύρου ο οποίος φόρτωσε στο αυτοκίνητό του εκατοντάδες μπουκάλια, μαζί με την γυναίκα του, την οποίαν αντί να την πάει διακοπές- όπως της είχε υποσχεθεί- τα κουβάλησαν από την Αθήνα μέχρι την Κέρκυρα και την Κασιώπη που βρίσκεται απέναντι από τους Αγίους Σαράντα.

4) Ο Γιάννης Γρίβας, ένας λεβέντης ψαράς , που αψηφούσε κάθε κίνδυνο για την πατριδα, ο οποίος προσέφερε το καίκη στό οποίο φορτώναμε τα πλαστικά μπουκάλια... δυστυχώς όμως μετα από δυο περίπου χρόνια, η βάρκα γύρισε μονη ....[στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω ένα γεγονός που μόνο ο κ. Σπύρου και η γυναίκα του η Μαίρη το ξέρουν γιατί ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Η γυναίκα μου λοιπόν η οποία θέλει να ανακατέβεται σε όλα, όταν φορτώναμε τα μπουκάλια με τις προκηρύξεις ανέβηκε στο καίκι για να κάνει επιθεώρηση,παραπάτησε όμως σε μιά καταπακτή και βρέθηκε η μισή μέσα, ευτυχώς με εκδορές και αίματα στα πόδια της και τρέχαμε να βρούμε γιατρούς και Φαρμακείο....Δίδαγμα μην πέρνετε ποτέ τις γυναίκες σας μαζί όταν πρόκειται να κάνετε κάποια σοβαρή δουλειά ..]

Β) Μία άλλη δραστηριότητά μας, έχει σχέση με την Θράκη, όταν αποκαλύψαμε και φέραμε στο φως της δημοσιότητας, τον προδοτικό ρόλο του μουσουλμάνου Βουλευτή Σαδίκ Αμέτ Σαδίκ και Φαΐκογλου Φαιτ Αμέτ, που ήταν μέλη της Τουρκικής ΜΙΤ, οι οποίοι μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δήλωναν ότι είναι Τούρκοι και έξω από αυτό και σε όλο τον κόσμο που ταξίδευαν με χρήματα της ΜΙΤ, διακήρυταν και προπαγάνδισαν στα διεθνή συνέδρια όπου πήγαιναν, την αυτονομία της Δυτικής Θράκης μας, με ψευδείς αναφορές και κατά παραβίαση της Συμφωνίας της Λωζάνης , για αυτό και ο έχων την τιμή να σας ομιλεί μαζί με τον καθηγητή κ. Κ. Ασπρογέρακα ζητήσαμε από την Διοίκηση και εν συνεχεία από το Σ.τ.Ε. την αφαίρεση της Ελληνικής τους Ιθαγένειας, προκειμένου να εκπέσουν από το αξίωμα του Έλληνα Βουλευτή και να απελαθούν.

Δυστυχώς όμως η Διοίκηση δεν έκαμε δεκτή την Αίτησή μας και εν συνεχεία η εισηγήτρια του Σ.τ.Ε. ζήτησε να απορριφθεί η Αίτησή μας, με συνέπεια οι κύριοι αυτοί να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους, έκτοτε και εν συνεχεία σήμερα μέ άλλους στρατευμένους στην υπόθεση αυτή, προπαγανδίζοντας ανοικτά μαζί και με Έλληνες προδότες την αυτονομία της δυτικής Θράκης και μάλιστα, έχουν κατασκευάσει και σημαία, την οποίαν διαφημίζουν μέσω του Ίντερνετ, σε όλο τον κόσμο.. (θα σας αναφέρω δε την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας, την ημέρα της πρώτης δικασίμου στο Σ.τ.Ε., αλλά και την ανακήρυξή μου από την Τουρκική ΜΙΤ , ως επικίνδυνου Ελληνα για την Τουρκία,για να με κάνουν στόχο ...όπως έκαμαν και με το ήρωα Γεωργιαδη στην Κύπρο ...